Евро Алианс Инженеринг взе участие в конференцията Geo PROJECTS 2011, която се проведе от 12 до 14 в гр. София.
В присъствието на президента на Международната тунелна асоциация проф. Ин Мо Лии, министъра на транспорта Ивайло Московски и арх. Петър Диков, главен архитект на София, беше официално открита Първата международна конференция за геотехническо и тунелно строителство.
Geo PROJECTS 2011 събра над 150 професионалисти в сферата на подземното строителство.
Събитието представи най-новите проекти в динамично развиващата се сфера на подземното строителство и предостави на участниците изключителната възможност да споделят опита си и установените практики с изтъкнати професионалисти от бранша. Водещи експерти в областта консултираха присъстващите как да повишат стандарта си на работа.
Тематично конференцията беше разделена на геотехническо и тунелно строителство, конференцията бе на изключително високо международно ниво. Участниците имат възможността да обменят опит с международно признати лектори като проф. д-р инж. Конрад Болей от Университета към Министерството на отбраната в Мюнхен, проф. д-р инж. Ханс Георг Йодл от Техническия университет във Виена, проф. д-р инж. Валтер Витке, изпълнителен директор на компанията WBI – Worldwide Engineering, както и с проф. д-р инж. Божидар Божинов, инж.арх. Валентин Трашлиев, доц. д-р инж. Виктор Ташев, инж. Стоян Братоев и др..
Доклади на конференцията изнесоха и представители на бизнеса като Atlas Copco Bulgaria, BASF, „Тисен-Круп Строителни технологии”, „Сандвик България“ ЕООД, „Хохтийф България”, „Системеър”, както и„Станилов“ ЕООД, „Хидромат“ ЕООД, и „Евро Алианс Инженеринг”, „Метрополитен” ЕАД и др.
Gео PROJECTS 2011 е най-значимото събитие в България в сферата на подземното строителство и бе отлична възможност за срещи и дискусии с представители на международните научни среди, бизнеса и институциите. Конференцията е един уникален шанс за интерактивен и професионално ориентиран диалог между участниците, както и за създаване на бизнес контакти